English
Skandinaviska
Deutsch
Français
Español
Русский

9062 supporters

Klicka här för att delta i andra IUL-kampanjer.


Datum uppdatering : 05-Oct-2016

Status: closed

© 2024 IUF

This campaign is now closed.
Diese Kampagne ist abgeschlossen.
Cette campagne est close.
Esta campaña ha terminado.
Kampanjen er avsluttet.

Ledande snabbmatskedja i Indonesien trappar upp trakasserier mot anställda som kräver grundläggande rättigheter

Champ Resto Indonesia - en av Indonesiens ledande snabbmatskedjor - trappar upp angreppen mot anställda och facket, som kräver respekt för grundläggande rättigheter. I november förra året avled en Champ Resto-anställds nyfödda bebis, eftersom barnet inte omfattades av föräldrarnas sjukförsäkring. Det visade sig att företaget inte registrerat sina anställda i det offentliga sjukförsäkringsprogrammet för arbetstagare och deras familjer.

Det nyfödda barnets pappa som arbetat på Champ Resto i 14 år fick sparken för att han inte kom till jobbet under de fem dagar då familjen sörjde sitt döda barn. När medlemmar i nationella federationen för hotell- och restauranganställda FSPM demonstrerade i Bandung i juli för att kräva att Champ Resto i enlighet med myndigheternas regler registrerar alla anställda i sjukförsäkringen för arbetstagares familjer fick 83 anställda omedelbart sparken.

Arbetsgivaren vägrar återanställa dem och har bemött fackets protester med att sätta ytterligare press på förbundets medlemmar. 14 fackligt aktiva omplacerades från Bandung till Jakarta - en sträcka på över tio mil, eller tre timmars resväg. 12 av de 14 sa upp sig, eftersom omplaceringen skulle skilja dem från sina familjer och de saknade möjlighet till boende i Jakarta.

Facket fortsätter demonstrera varje vecka för att kräva att arbetsgivaren återanställer de uppsagda, respekterar de fackliga rättigheterna fullt ut och inkluderar alla företagets anställda och deras familjer i den statliga sjukförsäkringen.

Stöd deras kamp! ANVÄND FORMULÄRET NEDAN FÖR ATT SKICKA ETT PROTESTBREV TILL CHAMP RESTO!