English
Skandinaviska
Русский

7330 supporters

Klicka här för att delta i andra IUL-kampanjer.


Datum uppdatering : 22-Aug-2016

Status: closed

© 2024 IUF

This campaign is now closed.
Diese Kampagne ist abgeschlossen.
Cette campagne est close.
Esta campaña ha terminado.
Kampanjen er avsluttet.

Stoppa trakasserierna hos sydafrikansk vinproducent – NU!

CSAAWU är ett sydafrikanskt fack som representerar majoriteten av de anställda hos vintillverkaren Robertson Winery i Västra Kapprovinsen.

Trots att CSAAWU alltså organiserar flertalet av personalen vägrar företaget att erkänna fackföreningen och försöker istället skrämma medlemmarna och de förtroendevalda.

Fackföreningen har kommit med flera rimliga förslag för att bland annat få arbetsgivaren att sluta trakassera och skrämma medlemmarna och de förtroendevalda, erkänna CSAAWU och den kollektiva förhandlingsrätten, inrätta en partsgemensam kontrollkommitté för säkring av de etiska normer som svenska Systembolaget kräver av sina leverantörer – Systembolaget är en av företagets största kunder – samt låta facket träffa de exploaterade lantarbetare som plockar druvor åt Robertson Winery.

Villkoren för många av dem som jobbar med att skörda druvor åt Robertson Winery är lika usla som på apartheidtiden. Robertson har helt klart inflytande över sina leverantörer och CSAAWU har nu bett företaget att sätta press på vinodlarna så att de låter facket träffa lantarbetarna.

Du kan hjälpa till genom att skriva till företaget och berätta vad du förväntar dig av en arbetsgivare i dagens Sydafrika.

Stöd lantarbetarna! Det tar bara ett par minuter att gå med i vår kampanj. Fyll i formuläret nedan för att gå med i kampanjen.